понедельник, 28 марта 2016 г.

Оптимізація організації інформаційного простору педагога за допомогою хмарних сервісів

Ми живемо в непростий час, коли відбувається зміна парадигми навчання на таку, що відповідала б сучасним реаліям та була б продиктована самим життям.
Сьогодення кидає вчителю величезну кількість викликів, серед яких можна виділити ті, що впливають на всю роботу і не можуть лишатися поза увагою...
Отже, першою проблемою є накопичення великої кількості інформації - виникає проблема у структуризації даних, швидкому доступу потрібних власних документів.
Другою проблемою є несвоєчасність доступу до інформації всіх учасників навчально-виховного процесу.
Третя проблема - синхронізація даних, що обробляються на всіх пристроях.
Четвертою проблемою сучасного педагога є організація спільної роботи над проектами з іншими учасниками навчально-виховного процесу.
Тому хочеться коротко розглянути найкращі сервіси хмарних технологій. 
З чого варто почати?
1. Організація файлового сховища. Таких сервісів велика кількість: OneDrive, GoogleDrive...
Вони дозволяють зберігати дані у файлових сховищах, швидко редагувати документи, виконувати спільну роботу над ними.
2. Використання сервісів, що дозволяють організовувати більш якісний власний тайм-менеджмент, тобто управління власним часом. Прикладом  є Google Календар, що зручно впорядковує події, поточні питання та ін.
3. Сервіс Showbie, що дозволяє зареєстрованому користувачу створювати класи, в які потім під час реєстрації, додаються учні. В класах дозволяється створювати завдання для учнів, завантажувати в папку спільного доступу файли та текстові повідомлення.
Ці етапи дозволяють зробити перші кроки по впорядкуванню свого особистого інформаційного простору, що неодмінно призведе до збільшення продуктивності праці.


Комментариев нет:

Отправить комментарий